Adres: Bos en Lommerweg 120HS

, 1055 ED Amsterdam

Email: bentandarts@live.nl

Voor spoed: 020 4888 337

Mondhygiënist Amsterdam West

Mondhygiëne is in handen van preventie-assistente Saida Mounouh en mondhygiënist Laila el Gartit. Samen staan zij borg voor het schoonmaken van uw gebit en het voorkomen van tandvleesproblemen.

Voor een goede mondhygiëne bezoekt u twee keer per jaar onze mondhygiënist in Amsterdam West. De mondhygiënist reinigt uw tandvlees, tanden en kiezen grondig om tandvlees- en gebitsproblemen te voorkomen. Daarnaast krijgt u advies over hoe u uw gebit het beste kunt verzorgen voor een optimale mondhygiëne. Maak direct een afspraak en profiteer bij Tandartspraktijk Bos en Lommer van de onderstaande voordelen:

 • Professionele en deskundige mondhygiënist
 • Preventie van tandvlees- en gebitsproblemen
 • Geen wachtlijsten voor nieuwe patiënten
 • Online een afspraak maken
 • Ook in de avond en in het weekend geopend

Wanneer moet ik naar de mondhygiënist?

Als u klachten aan uw tandvlees, tanden en kiezen heeft, dan verwijst de tandarts u door naar de mondhygiënist. Er is geen doorverwijzing nodig om een afspraak te maken. Dit heeft ermee te maken dat de mondhygiënist er niet alleen is voor de behandeling van klachten, maar ook om gebits- en tandvleesproblemen te voorkomen. We raden het aan om bij de onderstaande klachten onze mondhygiënist te bezoeken:

 • Bloedend, gezwollen of rood tandvlees
 • Tandsteen, tandplak of aanslag op uw tanden
 • Een vieze of nare smaak in uw mond
 • Een slechte adem
 • Gevoelige tanden
 • Regelmatig gaatjes
 • Terugtrekkend tandvlees
 • Loszittende kiezen of tanden

Mondhygiëne behandelingen

Onze mondhygiënist voorkomt en behandelt problemen aan uw tandvlees en gebit. Zo worden tandvleesproblemen als gingivitis en parodontitis zo spoedig mogelijk behandeld ter preventie van verdere problemen aan uw gebit. We reinigen uw tanden, kiezen en tandvlees grondig om klachten aan uw tandvlees en gebit niet alleen te behandelen, maar ook te voorkomen. Daarnaast krijgt u ter preventie ook tips en advies over hoe u uw gebit het beste verzorgt, met als doel om een optimale mondhygiëne na te streven. Onze mondhygiënist voert tijdens afspraken de volgende behandelingen uit aan uw gebit:

 • Verwijderen van tandplak, tandsteen, tandplak en aanslag
 • Reinigen van de worteloppervlakken onder het tandvlees
 • Aanbrengen van fluoride
 • Polijsten van de huidige vullingen
 • Aanbrengen van sealants
 • Adviseren over tandvleesproblemen en de juiste gebitsverzorging

Tarieven bij de mondhygiënist

De tarieven die gelden voor mondhygiëne behandelingen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hieronder is een overzicht te zien van de tarieven* voor de behandelingen die het meest worden uitgevoerd door de mondhygiënist.

M01 Preventieve voorlichting en/of instructie, per 5 min € 13,07
M03 Gebitsreiniging, per 5 min € 13,07
M05 Niet-restauratieve behandeling van cariës in het melkgebit € 26,24
M40 Fluoridebehandeling € 14,58
T22 Grondig reinigen wortel, standaard € 23,32
T11 Onderzoek van het tandvlees met pocketstatus € 154,51
T12 Onderzoek van het tandvlees met parodontiumstatus € 169,09

*Vastgestelde tarieven voor 2020

Vergoeding van de kosten voor mondhygiëne

Voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar vallen de kosten voor behandelingen bij de mondhygiënist onder de basisverzekering. Als u 18 jaar of ouder bent, dan vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor een behandeling bij de mondhygiënist niet vanuit de basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering worden deze kosten vaak wel vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te vragen op welke vergoedingen u recht heeft. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen over mondhygiëne

Hoe herken ik een goede mondhygiëne?
Een goede mondhygiëne is te herkennen aan uw tandvlees. Gezond tandvlees bloedt niet, is mooi lichtroze en kiezen en tanden liggen niet bloot. Mocht u last hebben van rood, bloedend of teruggetrokken tandvlees, dan adviseren we om contact op te nemen met de mondhygiënist.

Heb ik een doorverwijzing nodig van de tandarts?
Voor een afspraak bij de mondhygiënist heeft u geen doorverwijzing nodig van de tandarts. Maak een afspraak met de mondhygiënist via onze website of bel naar onze tandartspraktijk.

Hoe vaak kan ik het beste naar de mondhygiënist?
De kosten voor een spoedbehandeling hangen af van de soort behandeling. Voor behandelingen door de spoed tandarts gelden dezelfde kosten als voor reguliere behandelingen. Dit is ook het geval voor de vergoeding van de tandartskosten.

Hoe raakt tandvlees ontstoken?
Er ontstaat een tandvleesontsteking door bacteriën in tandplak. Tandplak verandert in tandsteen dat stevig aan de tanden en kiezen gaat vastzitten. Vervolgens ontstaat er weer een nieuw laagje tandplak en gaat hetzelfde proces verder.

Welke voedingsmiddelen zijn slecht voor het gebit?
Voedingsmiddelen die toegevoegde suikers bevatten zijn slecht voor uw gebit. We adviseren het daarom om zo weinig mogelijk snoep, koekjes en frisdrank te nuttigen.

Contact opnemen met onze praktijk

Wilt u een afspraak maken bij onze praktijk? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande buttons. Tandartspraktijk Bos en Lommer is open op:

Maandag: 13:00 – 19:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 8:30 – 16:00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Onze mondhygiëniste is aanwezig op maandag, donderdagavond en zaterdag.